Ημιπολύτιμοι λίθοι & Ιδιότητες

Αχάτης

Ο Αχάτης, είναι ο μοναδικός ημιπολύτιμος λίθος που παρουσιάζει στη φύση τόσους πολλούς χρωματισμούς και ποιότητες.
Το όνομά του προέρχεται από τον ποταμό Achates (σήμερα Dirillo) της Σικελίας.
Ο Αχάτης ενθαρρύνει την αγάπη, την ειλικρίνεια, το θάρρος, τη γενναιότητα, τη δύναμη, την αφθονία, τον πλούτο, την καλή τύχη, τη μακροζωία, την αποδοχή, την προστασία, την ισορροπία, την αρμονία, τη γενναιοδωρία, την ασφάλεια, την απόκτηση πλούτου και την εκτίμησή μας προς τη φύση και τον φυσικό πλούτο της Γης. Οι Αχάτες θεωρούνται πολύ δυνατές πέτρες. Βοηθούν στην γείωση της ενέργειας και είναι πολύ σταθεροί. Όλοι τους έχουν άριστη προστατευτική και θεραπευτική ενέργεια και βοηθούν στην εύκολη κατανόηση και εφαρμογή οποιασδήποτε ενασχόλησης που αφορά αριθμούς.
Αποφορτίζεται γρήγορα στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως της ημέρας.

Λαβραδορίτης

O λαβραδορίτης είναι λίθος που προστατεύει και θεωρείται λίθος του αποκρυφισμού – «αυτός που φέρνει το φως».

Αυξάνει τη συνειδητότητα και απομακρύνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την αύρα, εμποδίζοντας τη διαρροή της θετικής μας ενέργειας. Αναπτύσσει ένα φράγμα στις αρνητικές ενέργειες και διεγείρει τη διαίσθηση και τα ψυχικά χαρίσματα.

Ο λαβραδορίτης ηρεμεί την υπερδιέγερση του εγκεφάλου και ενεργοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Lapis Lazuli

Ο λίθος της Σοφίας. Ιερός λίθος κατά την αρχαιότητα, δίνει φώτιση, πνευματική διαύγεια, ενισχύει το μυαλό και τη σκέψη.

Καταπολεμάει την κατάθλιψη και το στρες, ηρεμεί τα νεύρα και βοηθά στην υγιή εκδήλωση των συναισθημάτων. Δυναμώνει τα δεσμά ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπιούνται, ενώ απότελεί ισχυρό αφροδισιακό. Ισχυροποιεί τη φιλία, ελκύει νέους φίλους και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Είναι έντονα προστατευτικός λίθος, ασπίδα κατά της βασκανίας και προστάτης των παιδιών.

Αμέθυστος

Πνευματικός λίθος, σύντροφος στο Διαλογισμό. Φέρνει διαύγεια στο νου, διώχνει τη σύγχυση, τη θλίψη και το φόβο. Από την αρχαιότητα  θεωρείται ότι προστατεύει τον κάτοχό του από τη μέθη. Καταπολεμάει τις εξαρτήσεις και κυρίως τον αλκοολισμό. Προσφέρει βοήθεια σε μεταβατικές περιόδους και περιόδους απεξάρτησης από σωματικούς ή ψυχικούς εθισμούς. Διώχνει την αϋπνία και τους εφιάλτες και φέρνει ωραία όνειρα. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και εξασφαλίζει εσωτερική γαλήνη. Ενδυναμώνει την πίστη στις ερωτικές σχέσεις και στεριώνει τις φιλίες.

Κρύσταλλος Χαλαζίας

Ο Ανώτερος όλων των λίθων. Λαμβάνει και πολλαπλασιάζει κάθε μορφή ενέργειας για θεραπεία, κάθαρση, ενεργοποίηση. Ελκύει τις δυνάμεις του Φωτός, εξαγνίζει την αρνητική ενέργεια.

Εξισορροπεί την ενέργεια του σώματος, λύνει το ενεργειακό μπλοκάρισμα και ανοίγει την επικοινωνία με τον Ανώτερο εαυτό μας. Προστατεύει σε όλα τα επίπεδα, φέρνει αναζωογόνηση, αρμονία, θάρρος, δύναμη, σοφία. Καθαρίζει τη σκέψη και την καθοδηγεί στην αναγνώριση της αιτίας. Ύψιστος βοηθός στο διαλογισμό.

Αιματίτης

Ισχυρός Λίθος Θεραπευτής. Απορροφά και διαλύει την αρνητική ενέργεια, δημιουργεί ασπίδα προστασίας, εξισορροπεί το πνεύμα. Φέρνει αισιοδοξία, δύναμη και θέληση, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Ξυπνάει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας, μας προτρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι ποθούμε και διστάζουμε, αλλά και ό,τι μας μπλοκάρει και μας κρατάει δέσμιους των φόβων μας.

Φεγγαρόπετρα

 Είναι ο λίθος των επιθυμιών, της διαίσθησης και της ψυχικής ισορροπίας. Συνδέεται με τη Σελήνη, αντανακλά το φως της και εκπέμπει θηλυκή ενέργεια. Ισορροπεί τα συναισθήματα, καταπραϋνει τις εξάρσεις, καλμάρει και προσφέρει κατανόηση. Κρατάει ζωντανή την επαφή με το συναισθηματικό μας κόσμο. Διευρύνει το νου και τη διαίσθηση, αυξάνει τις ψυχικές ικανότητες και τις μαντικές δυνάμεις. Φέρνει διαυγή και προφητικά όνειρα. Προσκαλεί τον έρωτα. Όταν η σελήνη είναι σε γέμιση, προσελκύει άτομα του αντίθετου φύλου. Επανενώνει εραστές που έχουν χωρίσει. Ευνοεί τη γονιμότητα. Βοηθάει στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Μαύρη Όνυχα

Ισχυρά προστατευτικός Λίθος. Δημιουργεί Ασπίδα Προστασίας, εμποδίζει τη διαρροή της ενέργειας από το σώμα και καταπολεμάει την αδυναμία. Ηρεμεί τα ταραγμένα συναισθήματα και βοηθάει σε περιόδους έντονου στρες. Βοηθάει να απαγκιστρωθούμε από σχέσεις που έχουν τελειώσει και να κλείσουμε τις παλιές πληγές. Χαρίζει δύναμη, αντοχή, κουράγιο, επιμονή και αυτοέλεγχο. Μας βοηθάει να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας. 

Ροζ Χαλαζίας

Ο λίθος της αγάπης. Δείχνει το δρόμο και ανοίγει την καρδιά για να βιώσει και να δεχτεί την αγάπη. Τη βαθιά, άδολη, αδιαπραγμάτευτη αγάπη σε κάθε μορφή της. Την αγάπη μεταξύ συντρόφων, την πατρική και μητρική αγάπη, την αδελφική αγάπη και την αγάπη προς τους γονείς, την αγάπη προς τον κόσμο και τους ανθρώπους μα και προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Προσφέρει θεραπεία και καταφύγιο στα πληγωμένα συναισθήματα, βοηθάει στην ικανότητα της συγχώρεσης και της αποδοχής. Υποστηρίζει το ερωτικό και σεξουαλικό ταίριασμα και βοηθάει στη γονιμότητα.

Μαύρη Τουρμαλίνη

Προστατεύει από κάθε μορφής κακή ενέργεια, διώχνει το θυμό και τα ανεπιθύμητα συναισθήματα, απελευθερώνει από το σκοτάδι. Μας δίνει σοφία και πνευματική καθαρότητα και οδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας σε φωτεινές ατραπούς

«Μάτι της Τίγρης»

Ο λίθος της γενναιότητας. Χαρίζει θάρρος, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ενισχύει τη δύναμη της θέλησης για να κατακτήσουμε τους στόχους μας και να στεφθούμε νικητές. Μας δίνει ισορροπημένη σκέψη και σωστή αντίληψη των καταστάσεων. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε πότε είναι η ώρα για διαλογισμό και υπομονή, και πότε για δράση.

Είναι ιδιαίτερα προστατευτικός λίθος απέναντι στην αρνητική ενέργεια και τη βασκανία. Προσελκύει τον πλούτο και την αφθονία και φέρνει καλή τύχη.

Πυρίτης

Ο Πυρίτης είναι μία ισχυρή πέτρα προστασίας που θωρακίζει και προστατεύει από κάθε μορφής αρνητική δόνηση.

Οι αρχαίοι Ίνκας τον χρησιμοποιούσνα για διαλογισμό και μαντεία καθότι διεγείρει τη διανοια και ενισχύει τη μνήμη.

Φέρει καλή υγεία και συναισθημετική ευεξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των οστών και την αναδόμηση των κυττάρων. Επίσης, αντιμετωπίζει διαταραχές των πνευμόνων, όπως βρογχίτιδες κι έχει κατασταλτική δράση σε πυρετούς.

Κυανίτης

Μια μπλε πέτρα που φέρνει γαλήνη, βοηθά στον ύπνο, μεταβάλλει τις αρνητικές σκέψεις καθαρίζοντας το νου και βοηθά στην επαφή μας με τον Ανώτερο Εαυτό μας.